eur:
386.96
usd:
358.78
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác
Középiskolás lányok a Siemens standjánál a TechCsajok című rendezvénysorozat budapesti állomásán az Elmű Nyrt. fővárosi sportcsarnokában 2018. május 15-én. A rendezvényt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezte 14-18 éves lányoknak, hogy felkeltse az érdeklődésüket a műszaki és természettudományos területek iránt.
Nyitókép: Kovács Attila

TechCsajok: sikertörténet - csak lányoknak

Idén második alkalommal szervezték meg a TechCsajok elnevezésű rendezvénysorozatot. A békéscsabai helyszín házigazdája a Henkel Magyarország Kft. volt.

Nem kell félni a műszaki pályától – ezt üzenték a kiállítók a főleg középiskolás lányoknak a TechCsajok elnevezésű rendezvényen. Az eseményről az InfóRádiónak korábban nyilatkozó Dirk Wölfe, a szervező Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kommunikációs vezetője hangsúlyozta:

Magyarországon a munkaerőpiacról nagyon hiányoznak a mérnökök, főleg a műszaki beállítottságú nők.

Ezen szeretne változtatni a TechCsajok rendezvénysorozat. Elsősorban interaktív kiállítást szerveztek, ahol mindent ki lehet próbálni vagy beszélni a cégek képviselőivel.

A eseményen kiderült: egyre több magyarországi vállalatnak van szüksége jól képzett szakemberekre, különösen a technika, a természettudományok vagy az informatika területén. Az egyetemisták közül 53 százalék ugyan a lányok aránya, viszont

számítástechnikai képzésre 15 százalékuk, elektronikaira csak 6 százalékuk jár.

Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója, a békéscsabai helyszín házigazdája az InfoRádiónak elmondta: meglepetésükre nagyon sok lány regisztrált a rendezvényükre. Mint mondta,

hosszú, tömött sorokban álltak minden stand előtt a lányok.

A techcsajok.hu weboldalon, a rendezvény hivatalos kisfilmjében Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági elnöke azt hangsúlyozta: fel kell kelteni a fiatalok, főleg a lányok érdeklődését a digitalizáció nyújtotta újdonságokra. Ugyanis ma már máshogy működik egy energiaszolgáltató, mint akár csak pár évvel ezelőtt.

Budapest, 2018. május 15.
Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatóságának elnöke, a DUIHK alelnöke beszédet mond a TechCsajok című rendezvénysorozat budapesti állomásán az Elmű Nyrt. fővárosi sportcsarnokában 2018. május 15-én. A rendezvényt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szervezte 14-18 éves lányoknak, hogy felkeltse az érdeklődésüket a műszaki és természettudományos területek iránt.
MTI Fotó: Kovács Attila
Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatóságának elnöke beszédet mond a TechCsajok című rendezvénysorozat budapesti állomásán. MTI Fotó: Kovács Attila

„Nekünk, vállalatoknak különösen fontos, hogy bemutassuk, miket csinál egy energiaszolgáltató. A digitalizáció már teljesen új lehetőséget kínál. Feladatunk, hogy felkeltsük az érdeklődésüket” – fogalmazott.

2017 óta tartják meg ezt a rendezvényt. Idén négy városban, köztük Budapesten, Pécsen, Debrecenben és Békéscsabán, 41 szakmai kiállító mutatkozott be és 1142 látogató ment el az eseményre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lerobbantották az összetört hidat a hajóról - videók

Irányított robbantással távolították el a Baltimore közelében összeomlott híd legnagyobb darabját hétfőn a hídomlást okozó konténerszállító hajó fedélzetéről, ami meghatározó lépés a nagyváros kikötőjének megnyitása felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×