eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma

Új városokban lehet szavazni jövő tavasszal

A jövő év elején konzulátust nyit Manchesterben és Edinburgh-ban a magyar állam.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője közölte a Külügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva, hogy a két városban jövő tavasszal már szavazhatnak is a régióban élő, de magyarországi lakcímmel is rendelkező kivándorolt magyarok.

„Ez komoly és fontos eredmény. Mindkét városban régi tartozása volt a magyar kormánynak, hogy állandó konzulátust nyisson, hiszen az utóbbi években jelentősen megnövekedett a környéken élő magyarok száma, miközben a Nagy-Britanniában új életet kezdő honfitársaink tulajdonképpen csak Londonban tudták eddig elintézni adminisztratív ügyeiket” – közölte.

A politikus szerint üdvözlendő, hogy a két konzulátus a következő hónapokban megnyitja kapuit, mert a kivándoroltak csak személyesen szavazhatnak a külképviseleteken. Ez pedig eddig a Manchesterben és főként az Edinburgh környékén élőknek jelentős többletterhet, utazást és kiadást jelentett, mivel egészen Londonig kellett utazniuk, ha élni akartak alkotmányos jogukkal.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×