eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Itt vannak a figyelmeztetések, számos megye érintett

Tartós, sűrű köd, valamint eső, havas eső és hó miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A szél is megerősödik.

A tartós, sűrű köd miatt első fokú figyelmeztetést adott ki 7 megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pest mellett Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, és Borsod megyére érvényes a figyelmeztetés péntek éjfélig. Az előrejelzés szerint a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Eső - estétől havas eső és hó - miatt péntekre érvényes figyelmeztetést adtak ki Somogy és Zala megyére. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

  • Péntek éjfélig síkvidéken (kb. 250 m alatt), elsősorban a Dunántúl délnyugati felén lepel - 5 cm friss hó hullhat. A lehulló hó olvadni fog vagy elolvad.
  • Pénteken a Dunántúlon helyenként viharossá (~65 km/h) fokozódik a délnyugati szél - írta a meteorológiai szolgálat.

Országos előrejelzés péntek estig

Az ország nagy részén kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég. Péntek napközben egyre többfelé várható eső, estétől a Dunántúlon néhol havas eső, hó is lehet. A déli, délnyugati szél hajnaltól egyre több helyen megerősödik. Péntek délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben -3 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északon helyenként mindössze 3, 6 fokig melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×