eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gulyás Gergely: Simicska Lajos orvosi eset

Gulyás Gergely: "Simicska Lajos orvosi eset"

Egyedülállóan sikeresnek nevezte a jelenleg zajló nemzeti konzultációt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

Közölte: múlt péntekig több mint 1,9 millióan töltötték ki a konzultációs ívet.

Soha semmilyen hasonló akcióban nem vettek részt ennyien Magyarországon,

ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A részletes adatokat ismertetve kifejtette: a péntekig kitöltött 1 909 458 kérdőívből 1 754 128 nyomtatott, a többit az interneten válaszolták meg. A feldolgozás akkori állása szerint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. 599 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, ebből pedig a Kopint-Datorg Kft. 489 265-öt szkennelt és értékelt ki.

A frakcióvezető megerősítette továbbá: a Fidesz képviselőcsoportja egyhangúlag döntött annak a parlamenti határozati javaslatnak a beterjesztéséről, amelyben egyértelműen elutasítanák a felső korlát nélküli betelepítést. A kormánypárt azt szeretné, ha a kérdésben nemzeti egység jönne létre az Országgyűlésben, ha már az Európai Parlamentben (EP) ez nem sikerült. Ott ugyanis nem volt olyan magyar balliberális EP-képviselő, aki a betelepítési EP-javaslat ellen szavazott volna - mondta.

Ha a magyar parlamentben egység alakulna ki, az egyértelmű üzenet lenne az Európai Uniónak, hogy a magyar politikai elit párthatárokra való tekintet nélkül utasítja el a felső korlát nélküli betelepítést - tette hozzá Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy a rendőrség szerint Soros György nem jelent veszélyt az országra, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: "Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el", tehát önmagában az, hogy egy konkrét feljelentést - amely alkotmányos rend megváltoztatására vonatkozott - a hatóság elutasított, nem jelent sokat. Több százezer ember magyarországi befogadását szorgalmazni "politikailag a legsúlyosabb bűnnek tekinthető, de büntetőjogi relevanciája ettől még nincsen" - fogalmazott. Hozzáfűzte: "Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, amit bajnak tartunk, Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, ami veszélyes".

Gulyás Gergely beszélt a parlament keddi döntéseiről is, köztük a 2016-os zárszámadás elfogadásáról, amellyel kapcsolatban azt mondta: a kormány gazdaságpolitikája stabil, kiszámítható, az ország egészének fejlődést hozó konzervatív gazdaságpolitika. Csökkent az államadósság, az államháztartási hiány megfelel a maastrichti kritériumnak, a foglalkoztatás pedig jelentősen nőtt - sorolta az adatokat, azt is megemlítve, hogy tavaly a tömeges bevándorlás elleni védekezésre 86,5 milliárd forintot költöttek a központi költségvetésből.

A határozathozatalok közül azt is kiemelte, hogy az Országgyűlés módosította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így januártól szigorúbban büntethető a 12 évesnél fiatalabb gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak.

Azzal kapcsolatban, hogy Simicska Lajos keddre virradóra nemzeti konzultációs plakátokat firkált össze, a frakcióvezető azt mondta: "Simicska Lajos orvosi eset, és innentől kezdve nem nekünk kell foglalkozni vele".

Arra a felvetésre, hogy egy minisztériumi rendelettervezet szerint ezentúl csak az állam, az önkormányzatok és az egyházak oszthatnának ételt közterületen, Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője úgy reagált: a képviselőcsoport nem foglalkozott ilyen tervezettel. Hangsúlyozta ugyanakkor: az elmúlt hét évben évről évre emelkedtek azok az összegek, amelyek a szegénység elleni küzdelmet segítették.

A sajtótájékoztatón feltették azt a kérdést Gulyás Gergelynek, hogy 2008-ban másokkal, például Balog Zoltánnal együtt ő is tiltakozott a tibeti elnyomás ellen, most viszont a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásakor a kormányoldalról senki nem emeli fel a szavát Tibet ügyében. A Fidesz politikusa erre azt felelte: az alapvető szabadságjogok védelmével természetesen a mai napig egyetértenek az akkor tiltakozók, nem változott a véleményük e tekintetben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×