eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sokan betegek, de a járvány még nem ért ide

Sokan betegek, de a járvány még nem ért ide

Nincs még influenzás beteg Magyarországon, de egyre több az úgynevezett influenzaszerű megbetegedés – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi főosztályának főorvosa, Molnár Zsuzsanna

Az előző héten 5300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, de még nem mutatták ki az influenzavírus jelenlétét a vizsgálatok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi főosztályának főorvosa.

Molnár Zsuzsanna kiemelte: az influenzaszerű megbetegedés egy gyűjtőnév, a lázzal, köhögéssel, hirtelen végtagfájdalmakkal járó betegségeket sorolják ide. Akkor lehet influenzáról beszélni, ha laboratóriumi vizsgálat is igazolja, hogy az influenzavírus okozta a tüneteket.

A járványgörbe megfelel az előző években tapasztaltnak. Influenzaszerű tüneteket sok vírus okozhat az influenzán kívül is – közölte.

A főorvos szerint még érdemes kérni a védőoltást. Elegendő idő van arra, hogy januárig, amikor jöhet a járvány, mindenki beoltassa magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×