eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Megint nekifutott a főváros a gigabiznisznek

Megint nekifutott a főváros a gigabiznisznek

Kiírták a pályázatot a városnéző hop on hop off buszos szolgáltatásra, 15 évig egy cégé lehet a százmilliárdos üzlet.

A közgyűlés még 2016 nyarán döntött arról, hogy

2017-től már csak a koncessziós pályázaton, 20 évre kiválasztott egyetlen cég buszai vihetik majd körbe a turistákat Budapesten,

de a közbeszerzési pályázatot még abban az évben érvénytelennek nyilvánította az önkormányzat.

Az indoklás szerint az önkormányzat szakértői arra jutottak, hogy a koncesszió 20 éve alatt a magas, százmilliárd forint fölötti várható bevétel jelentős hasznot hozna az ajánlattevőnek, de a főváros ehhez képest kevés koncessziós díjbevételhez jutna.

A fővárosban jelenleg négy cég működtet ilyen járatokat, közülük hárman korábban még Orbán Viktortól is segítséget kértek, hogy a főváros ne szüntesse meg a versenyt az ágazatban.

A Fővárosi Közgyűlés az október 25-i zárt ülésén ismét egységes szabályokat tartalmazó koncessziós szerződéshez kötötte az autóbuszos városnéző (hop-on, hop-off) szolgáltatást. A TED-en most megjelent koncessziópályázat

15 évre szól, és előírja, hogy április 1. és október 31. között 15–50, míg télen 5–50 buszt kell közlekedtetni

- írta a Turizmus Online.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×