eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Pánik Szentgotthárdon

Pánik Szentgotthárdon

A határ menti város az éves költségvetésének több mint a felét elveszíti, ha az Opel bezárja a helyi gyárát.

Az új tulajdonos PSA és az Opel vezetése a héten csütörtökön mutatja be az Opel nyereségessé tételének és a konszern szerkezetébe integrálásának hároméves tervét. Az egyelőre nem tudni, melyek lesznek a pontos lépések, de korábban kiderült, hogy az Opel szentgotthárdi üzemében elbocsátások volt, és az év végéig az összes kölcsönzött munkaerőtől megválnak a kevés megrendelés miatt.

 Konkrétum még nincs, de a Nyugat.hu szerint közben a szentgotthárdi önkormányzat is vészforgatókönyvet készít. Az Opel-gyár ugyanis közel 1,5 milliárd forint iparűzési adót fizet évente, ez pedig több mint fele a város - 2,6 milliárdos - éves költségvetésének. A hírek szerint a legutóbbi testületi ülésen azon vitatkoztak, milyen helyi adót kellene megemelni vagy bevezetni, hogy a kieső iparűzési adót pótolják.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×