INFORÁDIÓ 
2020. október 24. szombat
Salamon

budapest

metrópótlás

lehel tér

Így működik a metrópótlás - a legfrissebb hírek az első hétköznapi reggelről

Így működik a metrópótlás - a legfrissebb hírek az első hétköznapi reggelről

InfoRádió

A Közlekedő Tömeg egyesület alelnöke a helyszínen, a Lehel térnél figyeli az eseményeket. Kelemen Tamást az InfoRádió már hétfő reggel 6 órakor felhívta telefonon.

Budapeseten a metrópótló autóbuszok tartják a menetrendet, ez a hétfő kora reggel legfontosabb információja- mondta el az InfoRádió kérdésére a Közlekedő Tömeg egyesület alelnöke. A Lehel téren tartózkodó Kelemen Tamás hozzátette a hétvégén gondokat okozott, hogy a menetrendet nem sikerült tartani.

Az alelnök arról is beszélt, hogy reggel 6 óra után semmilyen fennakadás nem látszik, mivel a forgalom még gyér.

Kelemen Tamás kiemelte, a közlekedők akkor járnak a legjobban, ha elkerülik a metrópótló autóbuszokat, amennyiben erre lehetőségük van. Az alternatív lehetőségekről itt tájékozódhat.

  • A BKK megerősíti az észak-pesti térségben a metró lezárt szakaszát elkerülő kötöttpályás közlekedési lehetőségeket. Metrópótló villamosként a12-es helyett hétköznap 12M jelzéssel a Lehel térig meghosszabbítva, háromkocsis szerelvényekkel közlekednek a villamosok, a jelenlegi 14-es járat pedig 14M jelzéssel a szokásosnál sűrűbben és hétvégén is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel jár. Mindennek köszönhetően Észak-Pest felől a 12-14-es villamosvonalon csúcsidőben 3-4 perces közös járatsűrűséget kínálva jelentősen javul a belvárosba vezető utazás ideje. A villamosok menetideje – a jelzőlámpa-beállítás áthangolásának köszönhetően – két perccel csökken a Lehel tér és Újpest-Központ között. A metróról a metrópótló villamosra történő átszálláskor nem kell új jegyet érvényesítenie az utasoknak.
  • Szintén az újpesti és angyalföldi térség belvárosi utazási kapcsolatát javítja a Keleti pályaudvarig közlekedő, az M1-es, M2-es és az M4-es metróra is közvetlen átszállási lehetőséget nyújtó 20E és a 30-as járatcsalád gyakoribb, 5 helyett 3-4 percenkénti indulása. A 20E járat az Újpesti lakótelep jobb kiszolgálása érdekében a Keleti pályaudvar felé megáll a 120-as busz által használt Munkásotthon utca megállóhelyen is, a 30-as buszcsalád egyes járatai (30A és 230-as) pedig a Verseny utca érintése nélkül közlekedik.
  • A III. kerületi Vörösvári úti, Bécsi úti környékéről a 19-es és a 41-es villamosjárattal a budai fonódó villamoshálózaton ajánlott a belváros megközelítése, míg a kerületi északi feléből, illetve a Szentlélek tér vonzáskörzetéből a H5-ös HÉV, majd az M2-es metró kínálja a leggyorsabb eljutási lehetőséget. Az Óbuda felől a belvárosba utazók számára a metró közvetlen elérését a 34-es és a 106-os busz segíti: mindkét buszjárat útvonalát a Lehel térig hosszabbítottuk meg.
  • Rákospalota és Újpalota felől sűrűbb követéssel közlekedik az 5-ös és a 7E busz, illetve ajánlott az M1-es metró Mexikói úti végállomásáig közlekedő 25-ös, illetve 225-ös járat használata is.
  • A belváros kényelmes megközelítését tovább segíti, hogy az Újpest és a belváros között a Dunán közlekedő D11-es hajójárat a reggeli csúcsidőszakban Újpestről 30 percenként indul.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018