INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

lakás

kiadás

bérlés

startup

Szolgáltatásmegosztás könnyíthet a lakásbérleten

Szolgáltatásmegosztás könnyíthet a lakásbérleten

Infostart / InfoRádió

A lakásbérleti piac tele van buktatókkal a bérlők és a kiadók számára is. Egy magyar startup azt ígéri, hogy leveszi a vállakról a terhek egy részét - írja a Magyar Idők.

Miután a budapesti lakásbérleti díjak elszálltak, azaz kezdenek felzárkózni a régió nagyvárosainak az árszínvonalához, egyre nagyobb a tétje a sikeres lakásbérlésnek. Egzisztenciák, munkahelyváltások múlhatnak azon, hogy sikerül- e időben megfelelő lakást bérelni, másfelől a banki kamatok mélyrepülése idején a befektetési lehetőségek között kézenfekvő az ingatlan hasznosítása. Mindezek következtében folyamatosan nő a nyomás a bérleti piac szereplőin, így a zavarosban halászók könnyebben érvényesülnek.

Mindkét félnek megkönnyíti az életét, ha a folyamatban szerepel egy hivatásos közvetítő, amely beszerzi a hiteles adatokat és végigkíséri a teljes folyamatot, azonban ennek a költségét csak a prémium szegmensben viselik el a hozamok. A lakások túlnyomó többségénél a tulajdonos maga választja ki a bérlőt, illetve a bérlő igyekszik megfelelő bérleményt találni. Az ő életüket fogja megkönnyíteni, és a kifejezetten csalárd szándékkal élőket elriasztani egy hazai startup.

A Rentingo.com arra vállalkozik, hogy begyűjti a lehető legtöbb információt a a bérlőktől és a bérbeadóktól egyaránt, összeveti az adatokat a földhivatali nyilvántartással. Danóczy Balázs társalapító a Magyar Időknek elmondta, a honlapon a bérlő és a bérbeadó az átláthatóság érdekében egyaránt igazolhatja a valós személyazonosságát a regisztráció során. A bérlő személyes profilt hoz létre, amelyen fel van tüntetve róla egy sor fontos információ: fényképe, részletes bemutatkozása, igazolások a munkahelyétől, korábbi főbérlők véleménye, az, hogy időben fizet-e, vagyis hogy létező, fizetőképes, megbízható személy-e. A tulajdonos, aki a lakást hirdeti, szintén létrehoz egy profilt, ahol a lakásról és saját magáról tölt fel hiteles és ellenőrzött információkat. Vagyis mindkét fél nyomon követhető, és ha a bérlőnek szimpatikus egy ingatlan és annak a tulajdonosa, akkor kapcsolatfelvételt kezdeményez. Kizárólag akkor láthatják egymás személyes adatait, ha mindkét fél akarja a kapcsolatot.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018