eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65721.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A kormánypárti többség döntött a december 24-i munkaszüneti napról

A kormánypárti többség döntött a december 24-i munkaszüneti napról

A parlamenti bizottságban leszavazták az ellenzéki javaslatot. November 28-ig lehet gyűjteni az aláírásokat a népszavazáshoz.

Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága leszavazta a törvényjavaslatot, amelyet Szabó Tímea (Párbeszéd) – a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyeztetve – nyújtott be december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról. Az ellenzéki képviselő szerint a kérdés régóta a politika napirendjén van, és egy szakszervezeti kutatás szerint a munkavállalók között 96 százalékos a javaslat támogatottsága.

A módosítást a Jobbik és az MSZP képviselői támogatták, de a fideszes bizottsági többség leszavazta. Így a népszavazáson érhetik csak el a karácsonyi munkaszüneti napot. Az aláírásgyűjtés határideje november 28., addig kell a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer aláírást összegyűjteni.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×