eur:
390.57
usd:
368.68
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Ilyen még nem volt: ötnapos hosszú hétvége jöhet

Ilyen még nem volt: ötnapos hosszú hétvége jöhet

Gazdag lesz a jövő év hosszú hétvégékben. Ha december 24-ét is munkaszüneti nappá nyilvánítják, öt napig pihenhetünk majd a családdal.

2018. január 1-től hatályos, de már nyilvános az NGM rendelete a munkaszüneti napok körüli munkarendről - írja a Pénzcentrum. A 2018-as, naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó munkarend a következőképpen alakul:

 • március 10., szombat - munkanap
 • március 16., péntek - pihenőnap
 • április 21., szombat - munkanap
 • április 30., hétfő - pihenőnap
 • október 13., szombat - munkanap
 • október 22., hétfő - pihenőnap
 • november 10., szombat - munkanap
 • november 2., péntek - pihenőnap
 • december 1., szombat - munkanap
 • december 24., hétfő - pihenőnap (?)
 • december 15., szombat - munkanap
 • december 31., hétfő - pihenőnap

Érdemes viszont megjegyezni, hogy a december 24. sorsa egyelőre kérdéses. Miután júniusban a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette az erre irányuló népszavazási kérdést, hamarosan népszavazást tarthatnak a kérdésben.

A fentiek alapján látszik, hogy három- vagy négynapos hétvégére esik majd a március 15., a húsvét, a május 1., a pünkösd, az augusztus 20., az október 23., november 1.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×