eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök és biztonságiak serege is fesztiválozik a Balaton Soundon

Rendőrök és biztonságiak serege is fesztiválozik a Balaton Soundon

A fesztivál területén ezer biztonsági ember, a fesztivál határain pedig a magyar rendőrség védi a Balaton Sound várhatóan 170 ezer látogatóját – mondta az InfoRádiónak a rendezvény fesztiválalapító főszervezője. Fülöp Zoltán hozzátette: a terrorfenyegetettség miatt nem hajthat autó a fesztiválhoz közeli utcákba.

Az idei jegyelővételi adatok szerint van esély arra, hogy megdöntjük a tavalyi rekordot, közel 170 ezer látogatót várunk a fesztivál öt napjára – mondta Fülöp Zoltán.

Elmondta, hogy míg a fesztiválterület a vízparton, a kemping onnan néhány száz méterre van, de kialakítottak egy VIP kempinget – más néven beach kempinget –, ami közvetlenül a fesztivál mellett van.

„Szintén a fesztiválhoz közel van egy picit emeltebb szintű szolgáltatásokat biztosító területünk, ahol konténerekből álló hoteleket, faházakból és lakókocsikból álló szálláshelyeket alakítottunk ki. Ezek minden évben nagy népszerűségnek örvendenek, és mostanra már 80-90 százalékuk megtelt” - közölte a főszervező.

Fülöp Zoltán elmondta: közel ezer fős biztonsági szolgálat vigyáz a fesztiválozók biztonságára, 150 egészségügyi dolgozó pedig a kisebb-nagyobb problémákat kezeli.

„Check in rendszer lesz, ami azt jelenti, hogy

mindenkit, aki részt vesz a Balaton Soundon – legyen az látogató vagy közreműködő – beazonosítunk, és a karszalag mellé egy fényképes igazolványt rendelünk.

Így senki nem tud úgy a fesztivál területére belépni, hogy ne lenne beazonosítva. Együttműködünk a különböző rendvédelmi szervekkel, így például ha bárki szerepel a nemzetközi körözési listán, azt azonnal jelzi a rendszer” - hangsúlyozta a Balaton Sound fesztiválalapítója.

Rendőrök és biztonságiak serege is fesztiválozik a Balaton Soundon

„Idén a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a rendezvény külső védelmére az európai terrorfenyegetettség hatására. Ezért

a fesztivál közvetlen közelében, a környező utcákban nem lehet autós forgalom, és a készenléti rendőrség is itt lesz”

- mondta Fülöp Zoltán.

A zajjal kapcsolatban a főszervező elmondta, hogy folyamatosan működik több panaszvonaluk is, ahol az esetleges zajproblémákkal kapcsolatos észrevételeket várják. Vannak szerződött szakembereik is, akik folyamatosan mérik a környező utcákban és az északi parton a zajterhelést.

„Ha túllépnénk a megengedett szintet, szabályozzuk az egyes programhelyszíneinknek, színpadaink zajkibocsátását” - tudatta a főszervező.

Fülöp Zoltán úgy látja, hogy az elmúlt években sikerült ezt megfelelő korlátok közé szorítaniuk, és ebben az öt napban Zamárdi, Siófok és Balatonföldvár tolerálja az esetleges nagyobb zajterheléssel járó napokat.

A fellépők, programok és számos más hasznos információ olvasható a Balaton Sound honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×