INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

iskola

kirándulás

klebelsberg központ

biztonság

busz

Hiába a panaszok, nem akarják szabályozni az iskolai kirándulásokat

Hiába a panaszok, nem akarják szabályozni az iskolai kirándulásokat

Infostart / InfoRádió

Az iskola pedagógiai programja határozza meg, hogy mikorra szervezik az iskolai kirándulásokat. A Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint nem tervezik, hogy központilag szabályozzák ezt a kérdést, de az iskolavezetők figyelmét felhívták arra, hogy körültekintően válasszanak autóbuszokat.

A fuvarozók szerint ilyen rövid időtávon nincs elegendő jó minőségű busz a rengeteg kiránduló osztály számára, ezért célszerű volna széthúzni időben azt az intervallumot, amikor az iskolák, óvodák buszos kirándulásokra indulnak.

Semmilyen központi szabályozás nincs a kirándulásokra vonatkozóan, még az sem, hogyan kell ilyen programokat szervezni – közölte a fentiekkel kapcsolatban a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese. Hajnal Gabriella hozzátette, ebben

minden iskola teljes autonómiát élvez.

„Ez mindig így volt, ha a saját gyerekkorára visszagondol, akkor is májusban voltak a kirándulások. Egyrészt mert akkor van jó idő, másrészt az intézményvezetők úgy értékelik, ilyenkor fáradtabbak a gyerekek, és az is fontos, hogy ahol érettségi van, teljes legyen a nyugalom az intézményben.”

A Klebelsberg Központ nem is tervezi az iskolai kirándulások szervezésének szabályozását, ahogy a szakmai elnökhelyettes véleménye szerint az iskolák sem. Hajnal Gabriella hozzátette, sokkal jobban felborítja a menetrendet, ha különböző időpontban mennek kirándulni az osztályok.

„A szeptember-október még ilyen időszak, akkor erdei iskolák vannak.”

Ez a kérdés azért lett most érdekes, mert a buszokat végre ellenőrizni kell – mondta a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese. Hajnal Gabriella hozzátette, most azért lehet ez probléma, mert eddig nem biztonságos buszokkal mentek.

„Az iskolák útmutatást kaptak, felhívtuk a figyelmüket, hogy be kell szerezniük a fuvarozócégtől egy nyilatkozatot, hogy a busz minden előírásnak megfelel és teljes biztonságban szállítja a gyerekeket.”

Hajnal Gabriella hangsúlyozta, minden intézménynek kötelessége, hogy ügyeljen a gyerekekre.

Kapcsolódó hang

Klebelsberg Központ: nem előírás, de mindig is május volt az iskolai kirándulások időszaka
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018