eur:
393.38
usd:
368.13
bux:
66139.11
2024. április 24. szerda György

Újabb helyen kell torlódásra számítani

Május végétől változásokra számíthatnak a Hűvösvölgyi úti villamossal közlekedők. A támfal-rekonstrukció miatt pótlóbuszok viszik az utasokat, emiatt torlódás várható.

Újabb helyen kell torlódásra számítani

Május végétől várhatóan a nyár végéig az északi szakaszon nem közlekedik Budapesten az 56-os, az 56A és 59B jelű, valamint a 61-es villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A Hűvösvölgyi úti villamospálya mellett húzódó Ördög-árok menti támfal állapota erősen leromlott, átépítése halaszthatatlanná vált.

 A BKK jelezte, hogy a munka akadályozza a villamosforgalmat, május 27-étől a nyár végéig a Széll Kálmán tér felől részben a Budagyöngye megállóhelyig, részben pedig a Szent János kórházig közlekednek majd a villamosok. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbuszok járnak, ezt a Vadaskerti út és a Kelemen László utca között ideiglenes buszsáv segíti majd.

Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet tagja az InfoRádiónak megerősítette, hogy a rekonstrukció halaszthatatlan volt.

 "Ez a felújítás azért szükséges, mert a töltés évtizedek óta el van hanyagolva, a karbantartás hiánya miatt egész erdő, vastag fák nőttek rajta, amelyeknek a gyökerei szétszedték a támfal szerkezetét, ezért újjá kell építeni az egészet. Már halaszthatatlan volt, szerencse, hogy az iskolaidőszakon kívül végzik."

Kelemen Tamás arról is beszélt, hogy nemcsak a támfalat, hanem

az egész hűvösvölgyi villamosvonalat fel kellene újítani.

Újabb helyen kell torlódásra számítani

"A legnagyobb probléma az, hogy ugyan ezeket a munkálatokat elvégzik, de az egész vonalon rengeteg a probléma, fel kéne újítani a vágányokat, villamosperonokat. Ezeket a következő években, újabb több hónapos lezárásokkal járva tervezik elvégezni, pedig ez a három hónap alkalmas lenne erre. A buszok is a Hűvösvölgyi úton fognak közlekedni, sajnos nem jelöl ki a BKV teljes hosszban buszsávot, pedig volna erre lehetőség. Ezért a dugók hatással lesznek a buszokra és a kényelmetlen dugóban ácsorgó buszozás az autótulajdonosokat is arra ösztönzi, autóba üljenek, ezért a közutakon

a forgalom az iskolaidőhöz képest is szinte biztosan nagyobb lesz."

 A Budapesti Közlekedési Központ eközben arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkálatok idején érvényes közlekedési rendről és változásokról a BKK a forgalomkorlátozást megelőzően részletes tájékoztatást ad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×