eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Sándor-palota előtt tüntettek a CEU-törvény ellen

A Köztársasági Elnöki Hivatal előtt tüntettek hétfő késő este, miután Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, és az megjelent a Magyar Közlönyben.

A budapesti Sándor-palota előtti füves terület egy részét foglalták el a demonstrálók, az épület előtt rendőrsorfal állt.

A tüntetők bírálták az államfőt, amiért aláírta a múlt héten elfogadott jogszabályt, valamint kormányellenes jelszavakat kiabáltak.

Az MTI munkatársa a demonstrálók között látta Mécs Imre volt szabad demokrata, majd szocialista, és Szabó Szabolcs (Együtt) jelenlegi független országgyűlési képviselőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy spontán gyülekezés volt a hivatalnál, amelyet biztosítottak.

Egy tüntetőt előállítottak - híradások szerint Gulyás Mártont -, mert festékes flakont dobott a rendőrök felé.

A demonstrálók nem sokkal éjfél előtt elvonultak a belvárosba.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×