eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
„A kormány rálépett a középosztály kisujjára”

„A kormány rálépett a középosztály kisujjára”

A kormány rálépett a középosztály kis lábujjára – nyilatkozta az InfoRádiónak a Publicus Intézet ügyvezetője a vasárnapi tüntetésről. Pulai András szerint a kormánypárti sajtóban megjelent magyarázatok pedig akár kontraproduktívak is lehetnek.

„Úgy látom, hogy a kormány elkövette azt a hibát, amit a netadós tüntetés kapcsán is elkövetett: rálépett a középosztály kis lábujjára.

A középosztály pedig úgy gondolta, hogy ismét kimegy az utcára. Ennek nyilván a CEU okozója volt, de valójában az oktatásért és a jövőjükért tüntettek a fiatalok” - véli Pulai András.

A Publicus Intézet ügyvezetője szerint a kérdés az, hogy ez meddig fog eszkalálódni.

„Ha Áder János nem fogja aláírni az ügyet, és az Alkotmánybíróság fog erről dönteni, akkor egy kicsit alábbhagy a lendület.

De ha a politikai gépezet megy előre, és elkezdi bedarálni az ügyet, akkor benne van, hogy ugyanez a fiatal, lendületes csoportosulás újra kimegy az utcára, adott esetben még nagyobb számban” - vetítette előre Pulai András.

A Publicus Intézet ügyvezető igazgatója úgy látja, a Fideszt ez a tömeg tudja megállítani.

„A kormány rálépett a középosztály kisujjára”

„Erre eddig három példa volt: az olimpia elleni népszavazás kérdése, a vasárnapi boltbezárás, és a netadós tüntetés” - emlékeztetett Pulai András.

„Ha valaki ebből hasznot tud húzni, akkor az a baloldali ellenzék valamelyik pártja lesz. A témában a baloldali ellenzék tud érdemben megnyilatkozni, míg a Jobbik mintha ebben a kérdésben is vákuumba, légüres térbe került volna” - mondta a Publicus Intézet ügyvezető igazgatója.

Azokra a hírekre reagálva, hogy a kormánypárti sajtó megnyilvánulásai szerint a tüntetés mögött Soros György áll, Pulai András úgy reagált:

„a Fidesz a saját médiáját akkor tudja jól használni manipulációs célokra, ha csak nagyon kicsit torzít a valóságon, és csak egy kicsit ferdíti el a tényeket.

Amikor nagy hazugságokat mondanak, az nem segíti a céljukat, hanem kontraproduktív”.

A Publicus Intézet ügyvezető igazgatója úgy látja, ez nem tudja befolyásolni azokat a tüntetőket, akik kint vannak az utcán, vagy távolról követik az eseményeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×