eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István a Lánchíd építéséről és az 50 ezres csekkekről

Tarlós István a Lánchíd építéséről és az 50 ezres csekkekről

A főpolgármester a Budapestinfón beszélt a közterület-felügyeletek bírságolási gyakorlatáról és a BKV-sztrájkról is.

Nem akkor zárják le

A júliusi vizes vb előtt nem tudják elkezdeni a Lánchíd és az alagút felújítását.

"Tegnap döntött a közgyűlés arról, hogy megcsináljuk. Kiviteli tervek kellenek, engedélyek kellenek, közbeszerzési eljárásokat kell lefolytatni - itt a de facto kivitelezés nem tud megkezdődni, arra én merek fogadni" - mondta Tarlós István.

Az 50 ezres bírságokról

Ennek a büntetésnek az aránytalansága is fontos. Autópályán jelentős sebességtúllépésért nem szabnak ki ilyen büntetéseket. Vannak olyan közterület-felügyeletek - nem mind -, amelyek akarva vagy akaratlanul, de nem szabályosan működnek. De meg fogunk tudni egyezni - mondta a főpolgármester. Ezt a büntetési tételt át kell gondolni. És azt szeretném, ha minden közterület-felügyelet szabályosan és polgárbarát módon működne.

A Róbert Károly körút felújítása

A nyári főidény előtt készen lesz - válaszolta újságíróknak a főpolgármester, visszakérdezve, hogy "mihez képest készül lassan, a 16 évig húzódó 4-es metróhoz, vagy a 8 évig húzódó Széll Kálmán térhez képest"?

Nem lesz BKV-sztrájk

A BKV-sztrájkkal kapcsolatos, ahogy Tarlós István mondta, "visszautasíthatatlan ajánlatra" reagálva - közölte az InfoRádióval a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, Gulyás Attila hogy elmarad az április 18-tól meghirdetett, összesen nyolcnapos munkabeszüntetés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×