eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Több pénzzel ösztönöznék a kevésbé jövedelmező praxisokban a háziorvosokat

Több pénzzel ösztönöznék a kevésbé jövedelmező praxisokban a háziorvosokat

2018-tól területi alapon különböző lehet a háziorvosok úgynevezett kártyapénze, vagyis a vizsgálatok után járó összeg, így tennék vonzóbbá a kevésbé jövedelmező praxisokat - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Az egészségügyért felelős államtitkár jelezte, az elmúlt két napban erről sikerült megegyezni a Nemzetgazdasági Minisztériummal. A teljes beszélgetést este hat órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

A háromszáz üres orvosi praxis betöltésének ösztönzésére jelentősen megemelték a pályázható összeget, ez, mint az egészségügyért felelős államtitkár elmondta, eredményesnek tűnik.

„Az elmúlt két hétben többen érdeklődtek, mint tavaly egész évben.

Kérdés, hogy ebből hány szerződéskötés lesz. Ez hetek, akár hónapok alatt derül ki, hiszen ilyenkor nemcsak velünk, hanem az önkormányzattal és azzal az orvossal is meg kell állapodni, aki el akarja adni a praxisát.”

Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, szeretnék elősegíteni a praxisok területi felzárkózását.

„Jelenleg a praxisokban nem teszünk különbséget.

Egy praxis értéke a jövedelemtermelő képességétől függ. Ahogy egy tőzsdei céget a profitjával azonosítanak, annál drágább a részvény értéke, minél nagyobb a profit lehetősége. A praxisé is attól függ, hogy mennyi jövedelmet tud benne realizálni az orvos. Ahol szociálisan érzékenyebbek laknak, a praxis értéke alacsonyabb.”

Az egészségügyért felelős államtitkár kijelentette, a praxis helyének megfelelően meg kell próbálni differenciálni a kártyapénzt.

„Az elmúlt két napban költségvetési vitákat folytattunk le a nemzetgazdasági minisztériummal. Az elsődleges álláspontjuk szerint elfogadták, hogy egy bizonyos pénzösszeget területi differenciálásra is lehet fordítani. Ez azonban csak 2018. január 1-től indulhat el, addig ki kell dolgozni a folyamatait. A költségvetést aztán azonban a kormány és a parlament fogadja el.”

 A teljes beszélgetést este hat órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×