eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
15 milliárdból javul a betegbiztonság

15 milliárdból javul a betegbiztonság

Az egészségügyi ellátás minőségét és a betegbiztonságot is javítja a kórházak fejlesztésére múlt évben kiírt 15 milliárd forintos pályázati forrás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

A jobbikos Lukács László György fordult írásbeli kérdéssel az Emberi Erőforrások Minisztériumához arról, hogy milyen eredménnyel zárult a kórházak fejlesztésére kiírt 15 milliárd forintos tavalyi pályázat, illetve, hogy várható-e folytatás.

Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában rámutatott, hogy kórházak fenntartási költségeinek csökkentésére és a költségtakarékos működésre, illetve az ellátás színvonalának növelésére tavaly kiírt

15 milliárd forintból összesen 324 pályázatot támogattak és az összeget ki is fizették az intézményeknek.

Az államtitkár tájékoztatása alapján a pályázati program hozzájárul a szolgáltatások magas színvonalú és gazdaságilag hatékony biztosítására alkalmas infrastruktúra és eszközpark megteremtéséhez, a gazdaságilag hatékony és betegbarát intézményi működés kialakításához, valamint a fekvőbeteg-ellátást kiváltó ellátási formák eszközrendszerének kialakításához, nagy hangsúlyt helyezve a támogató és kiszolgáló tevékenységek racionalizálására.

Kiemelte, ez a pályázat lehetőséget adott azon

közép-magyarországi régióba tartozó intézmények fejlesztési szükségleteinek támogatására is,

amelyek az uniós fejlesztési forrásokból az elmúlt években nem juthattak olyan mértékben támogatáshoz, mint Magyarország többi régiójának intézményei.

Rétvári Bence összegzése szerint a támogatás olyan lehetőséget teremtett az érintett egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben

javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is.

Emellett az intézmények közötti együttműködést is sikerrel ösztönözte ez a pályázat, aminek szintén az intézményi működés racionalizálásában van jelentős szerepe – tette hozzá Rétvári Bence.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×