eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A parlamentben folytatódott a paksi adok-kapok

A paksi bővítés és a visegrádi együttműködés is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Még mindig Paks

Az LMP-s Schmuck Erzsébet arra volt kíváncsi, hogy miért ragaszkodik még mindig a kormány a paksi bővítéshez, hiszen - mint mondta - racionális magyarázat nincs rá. A képviselő úgy látta, hogy nem igaz, hogy olcsóbb áramot termelhet az erőmű a jelenleginél és abban is kételkedett, hogy ne lenne állami támogatásra szükség a fenntartásához.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára viszont aláhúzta, hogy sem a lakossági energiaár, sem az ipari fogyasztók tekintetében nincs arra garancia, hogy a paksi atomerőmű kieső kapacitásait zöld-energiából lehetne pótolni, Németországban is csak komoly állami támogatásokkal tudtak átállni, ezért döntött a kormány a bővítésről.

Kinek jó Magyarországon élni?

A szocialista Kunhalmi Ágnes úgy látta, hogy 2017 Magyarországán sajnos szinte senkinek nem jó élni, kivéve egy szűk réteget, akik szétlopják az állami vagyont, majd a képviselő a kormány gazdaság- és társadalom-politikáját perverznek nevezve a szegénység felzárkóztatásáért állt ki.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azonban a kormány gazdaságpolitikai eredményeivel érvelt, állítva, hogy nincsen jobb kiút a szegénységből, mint ha mindenkinek van munkája.

V4 - most kiállításon

A KDNP-s Latorcai János a Visegrádon nemrég nyílt kiállításra hívta fel képviselőtársai figyelmét, amely az első visegrádi királytalálkozótól a V4-ek megalakulásáig mutatja be az érintett országok együttműködését, amelyet rendkívül fontosnak nevezett a mai Európában is.

Dömötör Csaba maga is az elmúlt évek egyik legfontosabb fejleményének nevezte a visegrádi együttműködés megerősödését.

Németh Szilárd, a Fidesz részéről, csatlakozva az előző gondolathoz, emlékeztette képviselőtársait, hogy a hétvégén 11. alkalommal ünnepeljük a lengyel-magyar barátság napját, amihez Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hozzátette, hogy ez alkalomból több száz kulturális programot szerveztek mindkét országban.

Heineken és a vörös csillag

Szávay István a Jobbik részéről azokat a szocialista képviselőket támadta, akik a Heineken-vitában a vörös csillag, mint önkényuralmi jelkép mai jelentőségét vonták kétségbe.

Rétvári Bence pedig válaszában arra volt kíváncsi, hogy meddig engedi a Jobbik elnöke a hasonló felszólalásokat, mivel - mint mondta - hétről hétre egyre közelebb kerül a két párt egymáshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×