eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A BKV vezetése szerint semmi értelme a feszültségkeltésnek - a nap hírei

Uniós összefogást sürget a mezőgazdaság piaci szerepének javítására az agártárca miniszterhelyettese. A BKV vezetése szerint semmi értelme a feszültségkeltésnek a bérek miatt. Elhunyt Kovács András filmrendező.

Nem kezelhetők a globális szinten jelentkező válságok az európai uniós tagállamok összefogása nélkül - mondta az agártárca miniszterhelyettese a V4-ek szakminiszteri találkozóján. Nagy István a lengyelországi tárgyaláson hangsúlyozta: 2020 után is fontosnak tart egy erős biztonsági hálót, mivel a romló piaci feltételek súlyos bevétel-ingadozáshoz vezettek.

A BKV vezetése szerint semmi értelme a feszültségkeltésnek, nyomásgyakorlásnak a bérek miatt. A közlekedési vállalat közleményében azt írja: átgondolatlan az Egységes Közlekedési Szakszervezet, akciója, amelyben felmondások százainak aláíratását és letétbe helyezését kezdeményezte.

Májusra végez a Petőfi Csarnok bontásával a Városliget Zrt. Sághi Attila, a cég műszaki igazgatója a Magyar Időknek elmondta: a jövő héten lesz az Állatkerti körúton felújított Feszl-pavilonok műszaki átadása. A Petőfi Csarnok felszámolásával pedig lezárulnak a Liget projekt bontási munkálatai.

Közösségi értékteremtő előadó-művészeti tevékenységek megvalósítását támogatta 68,3 millió forintból az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kultúráért felelős államtitkárság közleménye szerint, forráshiányos kategóriába sorolt szervezetek, illetve szakmai együttműködéseket megvalósító egyesületek kaptak meghívást hiánypótló tevékenységek megvalósítására.

Nagy a munkaerőhiány a takarítók körében, főként Budapesten és a Dunántúlon nehéz utánpótlást találni. Egy takarításközvetítésre szakosodott online platform felmérése szerint, a szakmában dolgozók fele másodállásban végzi el másnál a házimunkát, 80 százalékuk 80-100 ezer forintot keres kiegészítésként.

Idei leggyengébb árfolyamát érte el a forint a bankközi devizapiacon. Tegnap este 313 forint közelében járt az euróval szembeni árfolyam. A Portfolió gazdasági portál elemzése szerint a vártnál kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adat publikálása után indult meg az érdemi forintgyengülés.

Nem engedték leszállni a Rotterdamba tartó török külügyminiszter repülőgépét Hollandiában. A holland kormány a közrendre és biztonsági okokra hivatkozva vonta vissza a gép leszállási engedélyét.

Az ENSZ megalakulása óta most van a legmélyebb humanitárius válság a világon - jelentette ki az illetékes főtitkár-helyettes. A legsúlyosabb éhínség most Dél-Szudánt, Szomáliát, Jement és Északkelet-Nigériát fenyegeti. Az illetékes világszintű, összehangolt erőfeszítést és 4,4 millió dolláros azonnali pénzinjekciót sürgetett.

Meghalt Kovács András filmrendező. A Kossuth-díjas, kétszeres Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész 91 éves volt. Legemlékezetesebb filmjei közé tartozik a Nehéz emberek, a Hideg napok, a Falak, A ménesgazda, és A vörös grófnő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×