eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Ennyien adták aláírásukat az olimpiai népszavazáshoz

Összesen 266.151 aláírást adott le a 2024-es budapesti olimpia megrendezése ellen és a helyi népszavazás kiírásáért küzdő Momentum Mozgalom, valamint a szervezetet támogató több ellenzéki párt kora délután a Fővárosi Választási Bizottságnak.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elmúlt harminc nap a budapesti demokrácia kiemelkedő időszaka volt.

A mozgalom 266 151 aláírást adott le. Most az Fővárosi Választási Irodának 45 napja van arra, hogy megszámolja az aláírásokat és megmondja, hány darab érvényes aláírást talált, 138 ezer kell ahhoz, hogy kiírják a népszavazást.

A Momentum december végén nyújtotta be a kérdést, és január közepén kezdte el gyűjteni az aláírásokat. Ebben a baloldali pártok is segítették őket. Az LMP 33 746 aláírást adott le, az Együtt 10 487, a Párbeszéd 10 ezer aláírást adott át. Az MSZP és a DK nyilvános átadást nem tartott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×