eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a TEK-nél

Hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen egy olyan ügyben, amely a Terrorelhárítási Központ egyik közbeszerzésével kapcsolatos – tudta meg az Index több, egymástól független forrásból.

Az Index értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea is megerősítette: a főügyészség tavaly június 17-én rendelte el a nyomozást, miután a TEK főigazgatója, Hajdu János feljelentést tett.

Bár a nyomozás határideje február 17, még nincs az ügynek gyanúsítottja. Igaz, a nyomozás szükség esetén meghosszabbítható. Az ügyről egyéb részletet - a nyomozás érdekeire hivatkozva - Nagy Andrea nem árult el.

A TEK sajtóosztálya elismerte, hogy visszaélés történt. "A TEK belső ellenőrző tevékenysége során tárt fel néhány gyanús és feltehetően jogellenes cselekményt gazdasági területen" - írták. Közölték, hogy a TEK soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat alkalmaz, ezért "haladéktalanul megtették a megfelelő lépéseket", és feljelentést tettek.

Az Index rendészeti forrásból úgy tudja, hogy a belső vizsgálat egy olyan, több tízmillió forintos beruházásnál bukkant törvénytelenségekre, ami egy TEK-es épületfelújítással kapcsolatos. A gyanú szerint a TEK gazdasági vezetésének egyik tagja fiktív munkálatokért is fizetett egy külsős cégnek.

Hivatalosan nem erősítették ugyan meg az információnkat, de több forrásból is úgy értesültünk, hogy a belső vizsgálat után távoznia kellett a TEK-től a szervezet gazdasági igazgató-helyettesének. Valószínűleg erre is utal a TEK-es válasz azon része, amelyben arról írnak, hogy soraikban csak feddhetetlen munkatársak lehetnek, ezért a belső vizsgálat után "haladéktalanul megtették a megfelelő lépéseket".

Az Index megkereste az ügyben érintett budapesti építőipari céget, ahol jelezték: nincsen tudomásuk arról, hogy a cégük vagy bármelyik alkalmazottjuk ellen nyomozás folyna. 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×