eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Megint rosszabb a budapesti levegő

Megint rosszabb a budapesti levegő

Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége. Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban.

A jelentős romlást nyolc mérőpont környezetében mérték. Ezek felénél - Pesthidegkút, Csepel-Királyerdő, Széna tér és a kőbányai Gergely utca térségében - a riasztási küszöbértéket is túllépte a levegő szállópor-tartalma, ezzel ismét teljesült a riasztási fokozat első napi feltétele.

Kitértek arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az utóbbi napokban kis valószínűséggel, de előre jelezte, hogy ha Budapest felett felszakadozna a felhőzet, akkor rövid idő alatt ismét jelentősen romolhat a levegő minősége. A legfrissebb előrejelzés szerint a vasárnap este, hétfőre virradó éjszaka feldúsult szállópor-koncentráció hétfő napközben várhatóan csökkenni fog, de hétfő este ismét romlás várható. Kedden a nap második felében csapadék érkezik, nagyobb részt hó formában. Bár komolyabb szél nem várható, ez javulást ígér.

Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kér mindenkit, hogy részesítse előnyben a közösségi közlekedést, mérsékelje a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői pedig csökkentsék porkibocsátásukat.

Veszélyes a levegő 11 településen

 Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település - köztük Budapest - levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést - Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen - jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×