eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Dályánál gályáznak a magyar jégtörők - fotó

Dályánál gályáznak a magyar jégtörők - fotó

A Jégtörő XI. és Jégtörő VI. hajópár feladata továbbra is a jégzajlás folyamatos fenntartása a közös érdekeltségű szakaszon, biztosítják a Dálya térségében megnyitott jégtorlaszban a jég torlódásmentes levezetését a csatorna fenntartásával, szükség szerinti szélesítésével. A hajók kijelölt állomáshelye Vukovár.

A Jégtörő VII. és a Széchenyi a Vukovár alatti Duna szakaszon végzi tevékenységét, a szerb-magyar szerződés értelmében.

A hajópár a mai napon tovább folytatja a Belgrádot veszélyeztető jégtorlasz bontását, a cél pedig az, hogy biztosítsák a szakasz átjárhatóságát. A jégtorlódás megbontását ma is a torlasz alvízi szélétől kezdték meg.

Dályánál gályáznak a magyar jégtörők - fotó

A hajók minden esetben a fedélzeten tartózkodó szerb műszaki összekötővel egyeztetve, ütemezetten végzik tevékenységüket, elkerülve az alsó szakaszok jégbeállását.

A hajópár a bontott jég terelését és aprítását végzi, a tegnapi naphoz hasonlóan ma is nehéz körülmények között dolgoznak, a nap nagy részében döngölő üzemmódban. A hajók kijelölt állomáshelye Belgrád.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs a hajók jégtörési tevékenységét az aktuális jég- és nautikai viszonyoknak, valamint más, a munkavégzést befolyásoló környezeti körülményeknek a figyelembevételével folyamatosan végzett helyzetelemzés eredményének megfelelően határozza meg.

Dályánál gályáznak a magyar jégtörők - fotó

Fotók: Országos Műszaki Irányító Törzs

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×