eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Brutális hideg jöhet, de mégis örülhetünk?

Reggelig gyenge marad a légmozgás, hétfő napközben azonban a déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon is kísérhetik élénk széllökések.

Időjárási helyzet Európában

A kontinens keleti felének időjárását továbbra is anticiklon alakítja; derült, napos és rétegfelhőzettel borított területek egyaránt vannak. Az Atlanti-óceán partvidékén és Skandináviában azonban már változatosabban alakul az időjárás. Norvégiától nyugatra többközéppontú ciklon örvénylik, így arrafelé többfelé esik az eső, a sarkkörtől északra havazik. A csúcshőmérséklet Európa nyugati felén jellemzően 5 és 13, másutt 0 fok körül alakul. Ennél lényegesen hidegebb csak a Kárpát-medencében és a Kelet-európai-síkság keleti felén van. Hétfő estig hazánk időjárásában jelentős változás nem várható, borult és derült területek egyaránt előfordulnak majd.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Az ország nagyobb részén még borult, párás, foltokban ködös idő valószínű, de hétfőn a keleti országrész mellett a Dunántúl északnyugati részein is felszakadozhat a felhőzet. Jelentős csapadék továbbra sem lesz, de hószállingózás, ónos szitálás, zúzmara lerakódás előfordulhat. Reggelig gyenge marad a légmozgás, hétfő napközben azonban a déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon is kísérhetik élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12, keleten a tartósabban derült vidékeken -15 és -22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -4 és -9 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×