eur:
393.38
usd:
362.13
bux:
73278.99
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Isdmét munkába álltak a magyar jégtörők

A magyar jégtörők folytatják a munkát a szerb-horvát Duna-szakaszon és Belgrádnál - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szombaton az MTI-vel.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs közleménye szerint két jégtörő (a VI. és a XI.) Dálya térségében a megnyitott jégtorlaszban biztosítja a jég torlódásmentes levezetését a csatorna fenntartásával, szükség szerinti szélesítésével. A hajók kijelölt állomáshelye Vukovár.

A Jégtörő VII. és a Széchenyi nevű hajó a Vukovár alatti Duna szakaszon tevékenykedik a szerb-magyar szerződés értelmében.

A hajópár Belgrád térségében áttört egy 2 kilométeres szakaszon kialakult torlaszt, a munkát tovább folytatják a zimonyi híd felett. Szombaton alvízi oldalról bontják a torlaszt, terelik és aprítják a bontott jeget. A hajók kijelölt állomáshelye Belgrád.

Címlapról ajánljuk

Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Az önálló tartománynak számító Hamburgban és több más németországi tartományban radikálisnak tartott iszlám központokat kutatott át a rendőrség. A hatósági razziákra a hajnali órákban került sor, ezúttal is Nancy Faeser belügyminiszter utasítására. Hasonló országos rajtaütés volt tavaly novemberben is. Az egyesületeket a terrorizmus támogatásával, illetve alkotmányellenes tevékenység folytatásával gyanúsítják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×