eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sokan nem mennek táppénzre a beteg gyerek miatt

A szülők ritkábban és kevesebb időre mennek gyermekápolási táppénzre, az elmúlt húsz évben a felére csökkent az igénybe vett napok száma - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

 Az 1995-ös 2,3 millióról 2015-re 1,1 millióra csökkent a gyermekápolásra igénybe vett táppénzes napok száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

A szülők gyakran csak egy-két napra kérnek gyermekápolási táppénzt, igyekeznek családi segítséggel megoldani a beteg gyermek ellátását. Egyre többen vannak azok is, akik inkább szabadságot vesznek ki - mondta a lapnak Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Súlyos probléma, hogy míg hároméves kor alatti gyermek után a szülőknek évente 84 nap gyermekápolási táppénz jár, hatéves kor felett csak 28 nap, 12 éves kor felett pedig már egy nap sem.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×