eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már tízezer vízóra fagyott szét, százmilliós a kár

Már körülbelül tízezer vízóra ment tönkre Magyarországon az elmúlt hetekben a nagy fagyok miatt. A vízműtársaságok a nyárit megközelítő csúcsfogyasztásokat mérnek, amikor a fagyok utáni olvadások idején akadálytalanul szökik a szabadba a víz a szétfagyott vízmérőkön át.

Egy épület belső vízhálózatát és mérőjét a felhasználó köteles fenntartani és megóvni, őt terhelik a fagy miatti vízóra-károsodások költségei is. Egy-egy mérőcsere 15-20 ezer forintba kerül – tudta meg a Világgazdaság Radács Attilától, a víziközműszakmát tömörítő Mavíz műszaki bizottságának elnökétől. Vagyis a mostani fagyok miatt országosan 150-200 millió forint megy veszendőbe csak a mérők esetében, és ezt az összeget tetézi még az extra vízszámla is.

A január 8-i nagy fagy óta özönével érkeznek a hírek a vízóratörésekről, miközben a vízszolgáltatók újabb és újabb rendkívüli figyelmeztetéseket adnak ki. Azt hangsúlyozzák, hogy mindenki ellenőrizze a hétvégi házát, lakatlan ingatlanát, mert egy csupán félcentis repedésen is ezer köbméter víz folyhat el egy hónap alatt, ha a főcsap nincs elzárva.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×