eur:
394.35
usd:
369.99
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Visszatér a nagyon hideg, de legalább esni nem fog

Ismét egyre hidegebb lesz. Csütörtökön és pénteken éjjel akár mínusz 20 és 23 fokig hűlhet a levegő. A fagy a jövő héten sem enged, lesz, ahol napközben is csak mínusz 10-12 fok várható a mostani előrejelzések szerint - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

„Észak felől egyre inkább egy anticiklon húzódik a térségünk felé, ezzel együtt csökken a felhőzet, csak délen marad felhős az ég, így

már ma éjszaka mínusz 15-20 fok közé is csökkenhet a hőmérséklet

leginkább az Északi-középhegységben és a Nyírség északi részén” - mondta Lupták Dóra.

A meteorológus jelezte, a minimum rekord nem kerül veszélybe, 1942-ben Bábolnán mínusz 27 fokig is lehűlt a levegő.

Erősödik az éjszakai fagy

„A következő napokban tovább erősödik az erős éjszakai fagy, a hajnali mínusz 20 fok körüli értékekre az Északi-középhegység térségében kell számítani. A fagy napközben is megmarad. Ma még itt-ott akár fagypont fölé is emelkedhet, de csütörtöktől már egyre erősebb nappali fagyokra kell készülni. Ebben változás a jövő hét során sem várható.

Vasárnaptól keddig mínusz 4-12 fok közül lesz a nappali hőmérséklet.”

Teljes szárazságnak sem örülhetünk, mert fokozatosan erősödik a ködhajlam, helyenként ebből az alacsony szintű felhőzetből ónos szitálás vagy hószállingózás is elképzelhető – jegyezte meg a meteorológus.

„A következő napok időjárásában nagy a bizonytalanság, attól függ, kialakul-e ez az alacsony szintű felhőzet. A jelenlegi számítások szerint jó esély van erre” - hangsúlyozta Lupták Dóra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×