eur:
385.67
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Súlyos balesetsorozat a sűrű hóesésben

Súlyos balesetsorozat a sűrű hóesésben

Megszaporodtak a balesetek az erős havazásban, az Útinform azt javasolja, hogy aki teheti, halassza szombatra az utazását.

Az M3-autópályán, Vásárosnamény irányába, a 213-as km-nél korábban a védőkorlátnak ütközött egy személyautó, a belső sávot lezárták, a főváros felé a 168-as km-nél egy kamion járt hasonlóan, ott a külső sáv nem járható. A hajnal óta tartó intenzív havazás miatt a folyamatos takarítás ellenére is havas, hókásás az autópálya burkolata, ezért jóval lassabban lehet rajta közlekedni.

A 3-as főúton, Szikszó átkelési szakaszán a 202-es km-nél egy kamion kisteherautóval karambolozott. Félpályás lezárás van érvényben.

A 31-es főúton Tápiósüly és Tápiószecső között árokba borult egy teherautó. A 45-ös km-nél egy sávon, rendőri irányítással halad a forgalom.

A 49-es főúton, Ököritófülpös átkelési szakaszán a Kossuth Lajos utcában a 34-es km-nél hasonló baleset történt. Ott is csak a fél útpálya járható.

Nógrád megyében, illetve Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését. Az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre a nehéz gépjárműveket. A terelést a rendőrség végzi.

Heves megyében az időjárásra való tekintettel 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be a megye két útján. A 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félre állítják.

A 25-ös főúton Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.

A szlovák hatóságok a Nógrád megyei határátkelőhelyeken tovább korlátozták a Szlovákiába tartó tehergépkocsik közlekedését, 11 órától már a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra is vonatkozik a kamiontilalom.

A 102-es főút Zsámbék és Pilisjászfalu (10-es főútig) közötti szakaszán 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

Veszprém megyében a 82-es főúton, Veszprém és Zirc között a 0-21 km között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek b.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

Az előrejelzések alapján az ország középső és észak-keleti részén a késő esti órákig további 15-20 cm, a hegyekben akár 25 cm-es hó is eshet. A Dunántúlon az esőt szintén hó váltja, váltotta fel.

Ennek figyelembe vételével, aki teheti, halassza holnapra utazását!

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×