eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény vitákat vár Brüsszellel Orbán Viktor - a nap hírei

Alaptörvény-ellenesnek mondta ki a közigazgatási felsőbíróságok egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság. A rendőrség és a katasztrófavédelem is országos törzset hozott létre a havas utakon történt balesetek után.

Alaptörvény-ellenesnek mondta ki a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság. Az igazságügyi tárca úgy reagált: már februárban szavazhat a Ház a testület által bírált jogszabályról. A testület helyt adott az államfő érvelésének és kimondta: a közigazgatási felsőbíróságra vonatkozó rendelkezések sértik a jogbiztonságot, a jogállamiság követelményét.

A kormányfő szerint 2017 legnagyobb csatája a rezsicsökkentés és a migráció miatt fog kitörni Magyarország és az Európai Unió vezetése között. Orbán Viktor a Kossuth rádióban úgy fogalmazott: megkezdődött a munkaalapú gazdasági rendszer kiépítése, amely több évtized távlatából is képes növekedést produkálni.

Lelassult a közlekedés Budapesten a havazás miatt, de nincs járhatatlan út a havazás miatt. Főként a hegyi utakon kell csúszós szakaszokra számítani. Négy megyében, köztük Pest megyében és a fővárosban már másodfokú a figyelmeztetés. Az ORFK és a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is országos törzset működtet a közutakon kialakult helyzet miatt. Több főúton, valamint autópályán is balesetek okoztak torlódást a havas, csúszós utakon.

Újabb 35 nagyvállalat kap összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta: a pénzzel több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és több mint ezer új munkahely jön létre Magyarországon.

Módosul a lakhatási támogatás feltételrendszere, így többen vehetik igénybe a munkaerő-mobilitási támogatást - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Csökken a munkavállaló állandó lakóhelye és a munkavégzés helye közötti minimális távolság, és hatályát veszti az utazási időre vonatkozó támogatási feltétel is.

Decemberben 1,8, 2016-ban átlagosan 4 tized százalékos volt az infláció. A KSH közlése szerint a decemberi emelkedésben alapvetően az üzemanyagok drágulása játszott szerepet, de az élelmiszereknél is gyorsult az áremelkedés.

Egy amerikai befektetőcég, a Providence Equity Partners lett a Sziget Kulturális Szervezőiroda többségi tulajdonosa. Az eddigi tulajdonosok megtartják a menedzsmentjogokat, illetve a jelenlegi csapat látja el továbbra is a Sziget fesztivál, a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget operatív vezetését.

Több egészségügyi intézményben látogatási tilalom lépett életbe az influenza-járvány miatt. A korlátozások elsősorban a szülészeti-nőgyógyászati osztályokon, a gyermek- és újszülött részlegeken, valamint a krónikus belgyógyászati osztályokon érvényesek.

Továbbra is gondokat okoz a heves vihar, a havazás és a hideg Európa több államában. Olaszországban 11-re emelkedett a rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma. Németországban, Szlovéniában és Horvátországban szintén közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt.

Genfben véget értek és egy héten belül szakértői szinten folytatódnak az egyeztetések a ciprusi kérdés rendezéséről. António Guterres ENSZ-főtitkár szerint biztatóak az eddigi eredmények, de nem várható gyors megoldás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×