eur:
393.18
usd:
367.85
bux:
66029.88
2024. április 24. szerda György
Kampányüzemmódba kapcsolt Európa

Kampányüzemmódba kapcsolt Európa

A közelgő, 2019-es európai parlamenti választásokon várhatóan először uniós kérdések is a kampány fontos témái között szerepelnek majd - mondta Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság tagja az InfoRádióban az euró válságát és a migrációt említette példaként.

A 2018-as parlamenti választáson biztosan téma lesz az Európai Unió – mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában.

„A migráció biztos, hogy fontos kérdés lesz. Azt látom a kormányzati kommunikáció megnyilvánulásaiból, hogy a rezsicsökkentés fontos kérdés lesz, és biztos vagyok benne, hogy a nagy ellátórendszerek – egészségügy, oktatás – is fontos kérdések lesznek a választási kampányban” - véli a biztos.

A témákat az is befolyásolja, hogy a választási időszak 2018-tól 2019 őszéig tart majd, hiszen a parlamenti választás után 2019-ben európai parlamenti és önkormányzati választás lesz majd – tette hozzá Navracsics Tibor.

„Ez mindenképpen azt jelenti, hogy egy hosszú, közel két éves választási kampány lesz, és itt az európai témák össze is érnek."

"Azzal számolok, hogy a 2019-es európai parlamenti választás lesz az első olyan európai parlamenti választás, ahol valóban európai témák is megjelennek már minden országban az európai parlamenti választási kampányban” - véli Navracsics Tibor.

Az európai parlamenti választásokon központi téma lesz a nemzeti és a közösségi hatáskör ügye, az euró- és a gazdaság válsága, illetve a migráció – mondta az uniós biztos.

„Mind a kettő olyan téma, amely meg fog jelenni. Az előbbi talán inkább az eurózóna országaiban, a másik minden európai uniós tagállamban, és meg fog jelenni a nagy európai pártok, pártszövetségek európai parlamenti programjaiban is. Biztos vagyok benne, hogy a migráció kérdése, a menekültkérdés ott lesz az Európai Néppárt, az európai szocialisták, a liberálisok és minden más nagy pártszövetség európai programjában, és ez alapján igazi páneurópai politikai problémáról beszélhetünk majd” - fogalmazott az uniós biztos.

Az Európai Bizottság már választási üzemmódba kapcsolt – mondta Navracsics Tibor -, hiszen idén több fontos tagállamban, például Németországban és Franciaországban lesznek választások, ami minden bizonnyal hatással lesz a bizottság által kidolgozott javaslatokra, és azok beterjesztésének időpontjára is – tette hozzá a magyar biztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

A technológia akkor érdekes, ha az egy hosszútávú, jó célt tud támogatni. Bár sok régi beidegződést meghaladtunk az elmúlt időszakban Magyarországon is, de még most is sok a kihívás. Mi tudja segíteni a technológiákban a zöld átmenetet? Melyik technológiában hisznek most a nagyvállalatok? Milyen szerepet játszik ebben a digitalizáció? Gazdaságilag ez mennyire fenntartható és min kellene változtatni a zöld átállás megvalósítása érdekében? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciának szakértői Szoboszlai Beáta, a PwC Magyarország energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási igazgatójának moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×