INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

felújítás

bkk

felüljáró

budapest

Elhúzódó felújítás bosszantja az autósokat

Infostart / InfoRádió

Bizonytalanná vált a Határ úti felüljáró felújításának befejezése. A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy egy decemberi baleset miatt nem tudtak határidőre végezni.

Csúszik a Határ úti felüljáró rekonstrukciójának befejezése - értesült az InfoRádió. Hallgatóink jelezték, hogy a kihelyezett információs táblák szerint december 31-én kellett volna végezni a beruházással, de még mindig dolgoznak a területen.

A Budapesti Közlekedés Központ e-mailben azt válaszolta, hogy a rekonstrukciót egy december 6-án bekövetkezett baleset hátráltatja, miután egy billenőplatós teherautó nyitott platóval alulról nekihajtott a hídszegélynek, kárt okozva ezzel az állványzatban és a híd szélső vasbeton tartószerkezetében. Hozzátették, hogy várhatóan január közepére készül el a híd statikai vázát ért károsodás szakértői vizsgálata, a további beavatkozásokról és a felüljáró átadásának időpontjáról ezután adnak részletes tájékoztatást. 

A nyár végén az InfoRádió is beszámolt arról, hogy felújítják a Gyáli úton a Határ út és Illatos út feletti felüljárókat. A felújítás alatt a 2x2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el. Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítást, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. 

Korszerű, biztonsági korlátokat építenek, amelyeket korrózió elleni bevonattal is ellátnak. A hidak alján elvégzik a hibák kijavítását, illetve azokat korszerű korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. A beruházást december 31-én kellett volna befejezni, a baleset és vizsgálatok miatt azonban egyelőre bizonytalan, hogy mikor végeznek a munkálatokkal. A felújítás miatt rendszeresek a torlódások.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018