eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Elhúzódó felújítás bosszantja az autósokat

Bizonytalanná vált a Határ úti felüljáró felújításának befejezése. A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy egy decemberi baleset miatt nem tudtak határidőre végezni.

Csúszik a Határ úti felüljáró rekonstrukciójának befejezése - értesült az InfoRádió. Hallgatóink jelezték, hogy a kihelyezett információs táblák szerint december 31-én kellett volna végezni a beruházással, de még mindig dolgoznak a területen.

A Budapesti Közlekedés Központ e-mailben azt válaszolta, hogy a rekonstrukciót egy december 6-án bekövetkezett baleset hátráltatja, miután egy billenőplatós teherautó nyitott platóval alulról nekihajtott a hídszegélynek, kárt okozva ezzel az állványzatban és a híd szélső vasbeton tartószerkezetében. Hozzátették, hogy várhatóan január közepére készül el a híd statikai vázát ért károsodás szakértői vizsgálata, a további beavatkozásokról és a felüljáró átadásának időpontjáról ezután adnak részletes tájékoztatást. 

A nyár végén az InfoRádió is beszámolt arról, hogy felújítják a Gyáli úton a Határ út és Illatos út feletti felüljárókat. A felújítás alatt a 2x2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el. Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítást, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. 

Korszerű, biztonsági korlátokat építenek, amelyeket korrózió elleni bevonattal is ellátnak. A hidak alján elvégzik a hibák kijavítását, illetve azokat korszerű korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. A beruházást december 31-én kellett volna befejezni, a baleset és vizsgálatok miatt azonban egyelőre bizonytalan, hogy mikor végeznek a munkálatokkal. A felújítás miatt rendszeresek a torlódások.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×