eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb kisgyermek halt meg agyhártyagyulladás miatt

Agyhártyagyulladásban halt meg egy budapesti bölcsődés karácsonykor. Az InfoRádió úgy tudja: a betegség nem fertőző típusáról van szó.

Az Index írt arról: a kisgyermek a tünetek jelentkezése után egy nappal halt meg a kórházban. A portál úgy tudja, hogy az intézmény levélben értesítette a szülőket és az Országos Epidemiológiai Központot.

Kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője járványos agyhártyagyulladás gyanúja miatt indított vizsgálatot egy 22 hónapos kisgyermek halála ügyében. A gyermek december 23-án kórházba szállítása közben halt meg.

December elején Budapesten halt meg egy 18 éves gimnazista fertőző agyhártyagyulladásban, egy másik 20 éves fiatal életéért pedig napokig küzdöttek az orvosok, ő kedden elhagyhatta a kórházat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×