eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Orbán Viktor nyilatkozata az Ukrajnában élő magyarokról - a nap hírei

A kormányfő szerint még a törékeny béke is jobb Ukrajnában, mint a háború. Megkezdték a nehézfegyverzet visszavonását a kelet-ukrajnai válságövezetből a kijevi kormányerők - jelentette be az ukrán külügyminiszter.

A kormányfő szerint még a törékeny béke is jobb Ukrajnában, mint a háború. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában a minszki megállapodást különösen jelentősnek nevezte a 200 ezres kárpátaljai magyarság szempontjából, akik mellett a magyar kormány mindig ki fog állni.

Megkezdték a nehézfegyverzet visszavonását a kelet-ukrajnai válságövezetből a kijevi kormányerők - jelentette be az ukrán külügyminiszter. Közben három ember meghalt és négy megsebesült a szakadárok által ellenőrzött Luhanszk lakónegyedeit ért tüzérségi támadásban.

A Nyugat-Balkán stabilitásához kulcsfontosságúnak tartja Montenegró euroatlanti integrációját a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a balkáni ország külügyminiszterével folytatott budapesti tárgyalás után elengedhetetlennek nevezte, hogy Podgorica még az idén formális meghívást kapjon a NATO-tagságra.

Mindenképpen megmarad reklámadó, mert az abból származó bevételre a költségvetésnek szüksége van - jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: az adó mértékéről és esetleges kiterjesztéséről egyeztetni kell.

A nemzetgazdasági miniszter szerint stabil és erős a növekedés Magyarországon, ezt bizonyítják a most közzétett GDP-adatok. Varga Mihály kiemelte: a bruttó hazai termék növekedése a piac és a kormány várakozásait is meghaladta, miután tavaly a gazdaság 3,5 százalékkal bővült.

Aláírta a Budapest Bank adásvételi szerződését a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a General Electric Capital Group. Ezzel a Corvinus Zrt.-hez kerülhet a pénzintézet teljes eszközállománya és érdekeltsége. A vételár forrását az MFB Zrt. biztosítja hitelfinanszírozás útján. Az állam 700 millió dollár erejéig vállalt készfizető-kezességet az ügylethez. A vételár az ügylet zárásakor válik véglegessé.

Felvásárolta a Jófogás norvég tulajdonosa az OLX.hu-t - írja a Hvg.hu. A Schiebsted 2014-es utolsó negyedéves jelentésében írta meg, hogy megállapodott az OLX tulajdonosával, a dél-afrikai Naspersszel. A norvég cég román és portugál piacait adta fel azért, hogy Magyarországon monopol helyzetben maradhasson.

Első fokon elutasította a K&H, valamint a Porsche Bank forinthiteles kereseteit a Fővárosi Törvényszék. A pénzintézetek az állam ellen indított perben a hitelszerződései tisztességességét próbálták bizonyítani. Az OTP Lakástakarék viszont részlegesen pert nyert.

Két év alatt megduplázza gyártókapacitását és bővíti tevékenységét az Eagle Ottawa Szolnokon. Az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó cég magyarországi ügyvezető igazgatója közölte: két év múlva kezdődhet a termelés a 9 milliárd forintos beruházással felépülő 30 ezer négyzetméteres új gyáregységben.

Megvásárolta a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt. 50 százalékos részvénycsomagját az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. A társaság a vételi opciójával élve 940 millió forintért vette meg a tulajdonrészt. A társaság további részvényesei a Gazprom Export és a Centrex Hungária Zrt.

5 magyar operatív program támogatását hagyta jóvá az Európai Bizottság. Ezeken keresztül összesen több mint 20 milliárd euró fejlesztés valósulhat meg Magyarországon. A tagországok az operatív programokon keresztül hívhatják le az uniós támogatásokat a közösségi pénzalapokból a 2014 és 2020 közötti időszakra.

Megállt a lakásbiztosítások számának csökkenése. A válság éveiben mintegy százezerrel kevesebb szerződést kötöttek, de tavaly már szerényen, 14 ezerrel újra növekedett a biztosított lakások száma - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Terheléses vizsgálat miatt lezárják a Rákóczi hidat valamint a budai és pesti felhajtó szakaszait szombat hajnali fél négytől vasárnap este nyolc óráig. Az 1-es villamos rövidített vonalon közlekedik.

Kiírta a közbeszerzési eljárást a 116 éves budafoki kocsiszín felújítására a Budapesti Közlekedési Központ. A kivitelezés tavasszal kezdődik, és várhatóan egy évig tart.

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint jelenleg mintegy 107 ezer hektár van víz alatt, ebből 60 ezer hektár vetés és szántó.

Mintegy százhúszmillió forint értékben vásárolt a rendőrség világszínvonalú technikai eszközöket a központi bűnügyi helyszínelő egység részére. Beszereztek a többi között optikai, képalkotó eszközöket és egy talajradart is, valamint felszereltek egy bűnügyi helyszínelő kisbuszt is.

Megkezdődött a riói karnevál. Az 5 napig tartó, színpompás utcabál csúcspontja a szambaiskolák parádéja lesz vasárnap és hétfőn, erre 70 ezer nézőt várnak. A városban több mint 450 bált hirdettek, hogy több millió résztvevőt csaljanak az utcákra. A brazil metropolisz hagyományos ünnepének szerdán befejeződő forgataga csaknem 1 millió hazai és külföldi turistát vonz. A riói karnevál tradíciója a 18. század elejére nyúlik vissza.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×