eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hatalmas árvizekre kell felkészülni Magyarországon

Egy átfogó kormányzati koordináció mellett is fel kell készülnie az országnak arra, hogy a jövőben a múlt évinél is nagyobb árvizek lehetnek - jelentette ki a Duna makro Regionális Stratégia végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten, az Európai Bizottság árvízi munkacsoportjának ülését megelőző sajtótájékoztatón.

Medgyesy Balázs rámutatott: nemcsak a magyar árvízvédelmi szervezetnek kell azonban felkészülnie a magasabb szintű védekezésre, hanem a teljes vízgyűjtő területen, annak határon belüli és határon túli részein is koordinált együttműködésre lehet szükség.

Nem véletlenül vállalt jelentős felelősséget Magyarország az unió Duna-stratégiájának keretében az árvízvédelem koordinálásában a vízgyűjtő mind a 14 országát illetően - emlékeztetetett Medgyesy Tamás, aki úgy vélte, ezért is ülésezik az unió árvízvédelmi munkacsoportja a magyar fővárosban.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×