eur:
391.05
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Száztizenegy sportoló részesül a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíjban

Száztizenegy felsőoktatásban tanuló élsportoló részesül a jelenlegi tanév első félévében a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíjban, amellyel a kormány az első diploma megszerzését támogatja.

Az ösztöndíjról szóló oklevelek keddi ünnepélyes átadóján, a Művészetek Palotájában Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy az első alkalommal kiírt pályázatra 25 sportág 193 versenyzője jelentkezett.

Az ösztöndíj összegét kategóriánként határozták meg. Az olimpiai vagy paralimpiai érmet már nyert sportolók havi nettó 204 ezer forintos támogatásban részesülnek, az ötkarikás érem megszerzésére esélyesek 170 ezer forintot kapnak.

A világbajnoki érmes versenyzőknek ugyancsak 170 ezer forint jut havonta, míg a vb-éremre eséllyel pályázók és az Eb-dobogón már állt sportolók egyformán 136 ezer, az Eb-éremre esélyesek pedig 104 ezer forintot kapnak.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×