eur:
390.15
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szijjártó: nem függ a választási eredménytől a német-magyar kapcsolat

Szijjártó Péter szerint Magyarország és Németország között olyan mély stratégiai kapcsolat van, amely nem függ attól, hogy ki van éppen kormányon - írta a Népszabadság.

A lap szombati számában a külpolitikai és külgazdasági államtitkár arra a kérdésre, hogy szívélyes maradna-e a kapcsolat a két ország között, ha Steinbrücknek hívnák az új német kancellárt, úgy válaszolt: "fideszes politikusként a testvérpárt győzelméért, a CDU-ért szorítunk. Ez természetes. Mint ahogy természetes az is, hogy a magyar kormánynak nem lehet ezzel kapcsolatos álláspontja".

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar és a német gazdaság olyan mértékben összenőtt, amit semmilyen választási eredmény sem tud felülírni.

A jelenlegi kancellár, Angela Merkel és Orbán Viktor kapcsolatának elhidegüléséről szóló sajtókommentárokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azokon csak mosolyogni tud. Szerinte a kancellár és a magyar miniszterelnök között teljesen kollegiális, személyes kapcsolat van, a két ország együttműködése megfelelő bizalmon alapul.

Arra a kérdésre, hogy a magyarországi 2014-es választások után, ha ismét Orbán-kormány alakulna, akkor ő számíthat-e a külügyminiszteri posztra, úgy válaszolt: a választók még nem döntöttek, illetve a miniszterelnök maga dönti el, hogy kivel akar együtt dolgozni.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy eddig mindig, amikor a miniszterelnök felkérte valamilyen feladatra, öt másodperc múlva azt felelte, hogy örömmel vállalja. "Remélem, hogy még sokáig dolgozhatok mellette, mindegy, hogy milyen funkcióban" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×