INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Ókovács Szilveszter lett az Operaház főigazgatója

InfoRádió / MTI
Ókovács Szilvesztert nevezte ki a Magyar Állami Operaház főigazgatójává Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn.

Ókovács Szilveszter kinevezése 2013. január 28-tól öt évre szól - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtó- és kommunikációs főosztálya.

Az Operaház főigazgatói posztjára kiírt pályázat tavaly októberben jelent meg. A beadási határidőig hat pályamű érkezett, amelyek közül egy nem felelt meg a kiírásban foglaltaknak. Balog Zoltán a döntését a pályázatokat véleményező szakmai bizottság javaslatával megegyezően hozta meg - tudatta a minisztérium.

Ókovács Szilveszter 2011. augusztus 22-től kormánybiztosként, 2012. szeptember 1-jétől megbízott főigazgatóként vezette a dalszínházat.

Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum főigazgatója


Kemecsi Lajost nevezte ki a Néprajzi Múzeum főigazgatójává Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A múzeumot három cikluson át vezető Fejős Zoltán megbízatása tavaly év végén járt le, így posztjára még 2012. október 31-én írt ki pályázatot a fenntartó.

A Néprajzi Múzeum vezetésére három érvényes pályázat érkezett. Balog Zoltán a döntését a pályázatokat véleményező szakmai bizottság javaslatával megegyezően hozta meg.

Kemecsi Lajos eddig a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos igazgatójaként tevékenykedett, a Néprajzi Múzeumot február 1-jétől öt éven át vezetheti.

A címlapról ajánljuk