eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gulyás Gergely Gyurcsányról: A politika nem befolyásolhatja az ügyészség munkáját

Indokoltnak tartja Gyurcsány Ferenc meggyanúsítását az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes alelnöke. A volt miniszterelnök kép- és hangfelvételt kér kihallgatásáról.

Miután Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének tegnap esti konferenciáján feltette a kérdést, vajon hol tart majd Magyarország 30 év múlva, Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára így kezdte felszólalását: "Azt nem tudjuk ugyan, hogy mi hol leszünk, de reméljük, hogy Gyurcsány Ferencről úgy beszélnek majd akkor, hogy most szabadult éppen. (Nevető közönség.) Ezt fogják tudni csak mondani".

Gulyás Gergely, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes alelnöke ezután úgy fogalmazott, hogy a volt miniszterelnök meggyanúsítása indokolt volt, a politika nem befolyásolhatja az ügyészség munkáját.

"A politikai befolyásolás lehetősége az rendkívül szerény, nyugodtan mondhatjuk: gyakorlatilag a nullával egyenlő. Tehát miközben mindannyian érdeklődéssel tekintünk a büntetőeljárás elé, amelyhez hasonlót Magyarországon még nem láttunk, nyugodtan rögzíthetjük, hogy ma azok a körülmények és bizonyítékok, amelyeket eddig ismerünk, ezt a gyanúsítást indokolttá teszik" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc tegnap egy gödöllői lakossági fórumon ismét úgy fogalmazott, hogy a gyanúsításból erőt merít, és vádlója lesz azoknak, akik most megpróbálják meghurcolni. "Hogy a főügyész úr ne gondolja, velem bármit tehet, azt kértem tőle, hogy gyanúsítotti meghallgatásomon képi- és hangfelvétel készüljön, mert ennek másolatát magammal fogom vinni" - jelentette ki.

A volt miniszterelnök mentelmi jogát múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés. Gyurcsány Ferencet a sukorói kaszinó beruházással összefüggésben hivatali visszaélés gyanújával fogja kihallgatni az ügyészség, mivel a vádhatóság szerint azzal, hogy meghatározta a beruházáshoz szükséges terület értékesítésének módját, a telekcserét, túllépte a hatáskörét. A szocialista politikus szerint azonban semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×