INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Orbán Viktorig gyalogolt Esztergom polgármestere - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Címek az újságokból: Új választásokat követel Szent István városa; Visszajáró árampénzek.

Esztergom példát mutat Magyarországnak bátorságból, mondta a Népszabadságnak Tétényi Éva Esztergom polgármestere az önkormányzat feloszlatása érdekében Budapestre indított közéleti zarándoklata előtt. A Haladó Esztergomért, valamint a Lokálpatrióta Egyesület szónokai azt hangoztatták: a Fidesz frakció, vagy - ahogy többször is nevezték az előző polgármesterről - a Meggyes-csoport lábbal tapossa a demokráciát, amikor nem hajlandó együttműködni a város kétharmados többséggel megválasztott független polgármesterével, Tétényi Évával.

A tavaly októberi választásokig fogalmuk sem volt arról, hogy az előző önkormányzat 25 milliárd forintos tartozást halmozott fel, mondták a civilek képviselői. Szerintük a korábbi polgármester, Meggyes Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője, és a helytartóság tagja, frakciótársaival együtt azért áll bosszút a városon, mert a település első embereként legutóbb már nem neki szavaztak bizalmat. Eltelt fél év, a törvény értelmében az önkormányzati testület már feloszlatható, ezt követelik a civilek, mert szerintük egyre jobban ellehetetlenül a város.

A Magyar Nemzet azt írja, kétmillió forintnál is többet kapott vissza egy ipari áramfogyasztó a szolgáltatójától, miután kiderült, másfél éven át rossz tarifabesorolás alapján fizette a rendszerhasználati díjak egy részét.

Becslések szerint sokan lehetnek, akiknek a rossz tarifabesorolás, vagy egyéb ok miatt a kelleténél többet kell fizetniük. További részletek a Magyar Nemzetben.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk