eur:
401.15
usd:
367.36
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Egységes környezethasználati-engedélyt kér a MAL

Benyújtotta az egységes környezethasználati-engedély kérelmét a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.; a kérelem elbírálása még nem kezdődött meg, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hiánypótlást kért.

Az engedély kiadásának egyik legfontosabb kritériuma az átállás a száraztechnológiára, amely 2011 áprilisáig valósulhat meg, ha a cég teljesíti a szükséges pénzügyi és technológiai feltételeket.

A kormánybiztos közleménye szerint az állami felügyelet révén stabilizálódott a gyár működése, és sikerült feltárni az emberi életre és a környezetre veszélyes további tényezőket is. A sérült 10-es tározó nyitott részét lezárták megakadályozva a vörösiszap további kiömlését. Ezzel egyidőben tart a kolontári kettes védmű kiépítése, amelyet a tervek szerint még az ünnepek előtt befejeznek.

Címlapról ajánljuk
Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×