eur:
389.43
usd:
361.95
bux:
68601.74
2024. május 7. kedd Gizella

Vörösiszap: lefagyott a kármentesítés

A hétvégéin is folytatódik a kármentesítés a vörösiszappal sújtott ajkai térségben; a munkát nehezíti a talaj menti fagy és a hideg időjárás.

A Devecserben dolgozó katasztrófavédelmi szakemberek elmondták: a település utcáinak nagy részét már kitakarították, azoknak a házaknak az udvara iszapos még, amelyek bontásra várnak. 

Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte: minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, de a bontásokra még egy hétig várni kell, mert a jogászok személyesen adnak tájékoztatást minden érintettnek. Hozzátette: Kolontáron kedden folytatódhat a bontásra ítélt házak dózerolása. Szólt arról is, hogy mindenszentekre és a halottak napjára tekintettel mindkét faluban feloldják a behajtási tilalmat, de továbbra is csak fokozott rendőri felügyelet mellett lehet belépni a településekre.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×