eur:
389.09
usd:
361.47
bux:
68682.63
2024. május 7. kedd Gizella

Gáztározót a Malévért? - lapszemle

Az orosz befektetők a Malév pakettjéért cserébe magyarországi gáztározó-tulajdonrészt kapnának - írja a Napi Gazdaság.

A lap úgy tudja, hogy a magyar cégeket érintő gazdasági döntésekről novemberben, Orbán Viktor miniszterelnök oroszországi látogatásán eshet szó. Az orosz alkupozíciót gyengítve a kormány a Malév felszámolásáig szeretne eljutni, majd a légitársaság szerződéseiből, eszközeiből új vállalkozást hozna létre, ebbe vonná be a kínaiakat, esetleg a törököket. Ennek a megoldását a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban érlelődő, a felszámolói lobbi által készített javaslat jelentheti, amely egy speciális adósságrendezési módszerrel újjáélesztené a fizetésképtelen kiemelt gazdasági társaságok működését.

A Népszabadság azt írja, hogy már postázták az ORFK-nak az augusztus 16-án szolgálatteljesítés közben halálos motorbalesetet szenvedett Telegdi Zsolt családjának kártérítési igényét. A család is feljelentést tett a történtek miatt az ügyészségen, ahol elrendelték a nyomozást. Az ügybe már korábban belebukott a megyei rendőrfőkapitány. Egyebek közt kiderült ugyanis, hogy Telegdi többször jelezte feletteseinek: motorjának gumijai már életveszélyesek, ők azonban nem törődtek ezzel. Telegdi egyre indulatosabban követelt új gumikat, azzal fenyegetődzött, hogy nem ül motorra. Magyar György ügyvéd szerint tanúk vannak rá, hogy miután Telegdi az egyik heves szóváltás után a felettesére csapta az ajtót, megfenyegették: ha nem ül motorra, parancsmegtagadásért hadbíróság elé állítják.

A Magyar Nemzet szerint a Hunnia Mozgalom katonája, F. Róbert tizenegyedik rendű vádlott részletesen beszélt rendőrségi vallomásában Budaházy Györgynek, a szervezet katonai parancsnokának az elvárásairól. A nyomozati iratokból kiderül az is, hogy miképpen hajtották végre a Szilvásy György volt titokminiszter vidéki nyaralója elleni merényletet. A jegyzőkönyvek szerint a csoport akciót tervezett Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő ellen is. A politikusra rá akarták robbantani a liftet.

Az Indexen az olvasható, hogy a Synergon szállítja a BKV-nak azt az új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert, ami pontos információkat szolgáltat az interneten, mobiltelefonon, valamint a megállóhelyeken és a járműveken elhelyezett kijelzőkön a járművek közlekedéséről. A szinte teljes egészében uniós támogatásból épülő rendszer hét milliárd forintba kerül, és 2012-re készül el.

Bizalmi válság jellemzi a hazai közraktározási piacot az utóbbi időszak jelentős visszaélései miatt - állapította meg a Világgazdaság szerint Magyar Bankszövetségen belül működő közraktározási munkacsoport. Javaslatokat dolgoztak ki annak érdekében, hogy az elmúlt években tapasztalt árueltűnéseket és fedezetelvonásokat vissza lehessen szorítani. A sorozatos visszaélések miatt a piac az idei első három negyedévben csak 52 milliárd forintos forgalmat ért el, és ez 53 százalékos visszaesést takar az elmúlt évi időarányos eredményekhez képest is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Élesedhet a verseny a távközlési piacon, de nem mindig a multiknak áll a zászló

Élesedhet a verseny a távközlési piacon, de nem mindig a multiknak áll a zászló

Az internetszolgáltatás minőségének fókuszában jellemzően mindig a sávszélesség és a lefedettség állt, azonban Bálint Zoltán, a Giganet Internet Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint ebben ma már nincsenek jelentősebb különbségek az elérhető szolgáltatások között, a vállalkozások számára inkább a személyre szabottság, a rugalmas ügyfélkezelés lehet a vízválasztó, és pont ez az, amiben a kisebb internetszolgáltatók többet tudnak nyújtani a „dobozos termékekkel” operáló nagy cégekkel szemben. Bár a piacot felforgatni készülő 5G technológia egyelőre a nagyok malmára hajtja a vizet, a nyíregyházi központú szolgáltatónak is meg van a stratégiája, amivel tovább növelheti ügyfelei számát az egyre szűkülő piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×