eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Uniós pénzből kármentesítik a sármelléki repülőteret

Sármellék-Zalavár Önkormányzati Társulása nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a volt szovjet katonai repülőtér - most Fly Balaton - területének kármentesítésére, az uniós forrásból megvalósuló munkára a legújabb Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a felhívás.

Két volt üzemanyag tároló és a volt üzemanyag töltő területét kell megtisztítani. A munka része - egyebek mellett - 23 tartály, 3,5 kilométernyi csővezeték és 8 épület elbontása. A megtisztítandó talaj mennyisége 275 ezer köbméter.

A finanszírozási forrásra az ajánlatkérő nem vállal kötelezettséget. Az ugyanis az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Környezet és Energia Operatív Program, "Szennyezett területek kármentesítése feladatainak elvégzése" című konstrukcióból származik.

Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az árbevétele a legutóbbi három évben összesen nem éri el a nettó 2 milliárd forintot, és ebből a felszín alatti kármentesítés nem tesz ki legalább 1,5 milliárd forintot.

Az ajánlattételi határidő október 25. Az eredményhirdetés időpontja november 19, míg a szerződéskötés tervezett időpontja december 10.

A repülőteret ötven plusz ötven évre az SCD csoporthoz tartozó FB Airport Kft. vette bérbe és üzemelteti.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×