eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Ilyen hibák voltak az árvízi védekezésben

Jelentősen lehetett volna csökkenteni a májusi-júniusi árvízi károkat - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Vágás István, a Magyar Tudományos Akadémia Hidrológiai Osztályának elnöke.

A Magyar Tudományos Akadémia Hidrológiai Bizottságának elnöke szerint a védekezés szervezetlensége, szakszerűtlensége is hozzájárult a május-júniusi árvíz pusztításához.

Vágás István a szélsőséges későtavaszi időjárással foglalkozó tudományos konferencián úgy fogalmazott: minden polgármester a saját feje után ment, kaotikus helyzet uralkodott, a vízügyi tudás a legtöbb helyen teljesen hiányzott. Egyes helyeken a töltések oldalába helyeztek el homokzsákokat, ami teljesen fölösleges, hiszen olyan még nem volt, hogy egy töltést oldalirányba toljon el a víz - tette hozzá.

Az még érthető, hogy nem volt pénz megfelelően magas töltések építésére, de az már nem, hogy az önkormányzatok miért engedték az építkezéseket a hullámtérbe - emelte ki Vágás István.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×