eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Bod Péter Ákos: Zsákutca az államra támaszkodni

A Corvinus Egyetem tanszékvezetője szerint gazdasági szempontból hosszabb távon nem lehet a mostani mértékben támaszkodni az államra. Bod Péter Ákos az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hiába vannak jó lépések, a magyar gazdaság szerkezete nem tesz lehetővé ugrásszerű növekedést. Beszélt arról is, hogy a magyar bankadó logikája különbözik a nyugat-európai modellektől.

Hosszabb távon zsákutca az államra való támaszkodás - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bod Péter Ákos. A közgazdász szerint meg kell találni a kisebb, de hatékonyabb állam formáját.

A gyors gazdasági növekedés sem oldja meg a problémát, ugyanis a magyar gazdaság szerkezete nem teszi lehetővé az ugrásszerű növekedést, így arra nem lehet számítani, hogy magától elmúlik néhány probléma - fejtette ki a Corvinus Egyetem tanszékvezetője.

Bod Péter Ákos szerint hozzá kell nyúlni a szociális segélyezéshez, a munkanélküli ellátáshoz és az intézmények rendszeréhez. A magánvállalkozás aktivitását igénybe kell venni a magyar gazdaság növekedési pályára állításához, máshoz ez nem sikerülhet - hangsúlyozta.

A közgazdász beszélt arról is, hogy a magyar bankadó logikája különbözik a nyugat-európai modellektől, a fejlettebb országokban ugyanis nem a költségvetési hiány befoltozására, hanem a kollektív megerősítésre szolgál a pénzügyi szektor megadóztatása.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×