eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így segítene a BKV-n Tarlós István

A Bajnai-kormány által vállalt, a BKV-nak nyújtandó támogatást járatritkításhoz és tarifaemeléshez kötötték - emlékeztetett az InfoRádió kérdésére Tarlós István. A Fidesz főpolgármester-jelöltje hozzátette: a kormány azonban ennél átfogóbb és nagyobb volumenű segítséget nyújtana a BKV-nak.

Átfogóbb és nagyobb volumenű segítséget nyújtana a BKV-nak a kormány annál, amit az előző kabinet és a főváros kötött a közlekedési társaság támogatásáról - mondta az InfoRádiónak Fidesz főpolgármester-jelöltje. Tarlós István  azt követően beszélt erről, hogy az MSZP jelöltje, Horváth Csaba ismét arra szólította fel a kormányt, teljesítse a megállapodást, amelynek alapján 7,443 milliárd forintot kellett volna utalnia július 15-ig a BKV-nak.

Tarlós István emlékeztetett rá, hogy Horváth Csaba kormánybiztosként kötötte meg a szerződést, amelyben a támogatás feltételéül szabták a járatritkítást és tarifaemelést, majd a szocialista politikus két héttel később ingyenes közlekedést ígért.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje azt mondta, hogy megválasztása esetén nemcsak ezt a támogatást kapja meg a közlekedési vállalat a kormánytól, hanem a MÁV-val és a Volánnal közösen egy másik struktúrában, költségcsökkentő technika alkalmazása mellett talpra fogják állítani a céget, amelynek az adósságállománya összesen közel 400 milliárd forint.

A MÁV-val és a Volánnal közösen regionális szinten kell gondolkodni, közös tarifarendszerben, menetrendben és részben közös infrastruktúrában - fejtette ki. Tarlós István közölte azt is, hogy karcsúsítani is kell a céget, de ez nem járatritkítást jelent. Egy ellenőrző grémium, a Budapesti Közlekedési Központ kerülne a BKV fölé is, míg a buszközlekedés egy részét ki lehet szervezni szolgáltatói szerződésekkel, hogy ne kelljen azonnal ezer új járművet vásárolni a lerobbant járműpark helyébe - tette hozzá a Fidesz főpolgármester-jelöltje, aki hangsúlyozta azt is, hogy nem akarja privatizálni a BKV-t és más céget sem.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×