eur:
386
usd:
355.38
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Alkalmi nőismerősével vitázott halála előtt a meggyilkolt triatlonos

Hétfő este a rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a hétvégi, VI. kerületi Nagymező utcában történt gyilkossággal.

A hétvégén egy ecuadori sportolót késelt meg egy férfi. Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta, a 33 éves budapesti elkövető nem ismeretlen a rendőrség előtt. Korábban személy elleni bűncselekmények miatt nyomoztak utána, bíróság előtt is állt.

Az esetet rekonstruálva Fülöp Valter elmondta, a sportoló vasárnap hajnalban egy alkalmi hölgyismerőssel vitába keveredett, ekkor kapcsolódott be a veszekedésbe a nő férfi ismerőse, aki a közelben várakozott. Majd a vita közben többször megszúrta a sportolót, az egyik késszúrás a szívet érte.

A főkapitány-helyettes elmondta, a férfi tagadja a gyilkosságot, de a személyi és tárgyi bizonyítékok miatt megalapozott a gyanú. Ezekről azonban részleteket nem árult el.

A gyanú szerint a férfi, akit személy elleni bűncselekmények miatt korábban már elítéltek, azért támadta meg az új-zélandi és ecuadori kettős állampolgárságú versenyzőt, mert az megismerkedett egy "alkalmi hölggyel", és emiatt vita alakult ki közöttük.

Mialatt a versenyző a nővel ismerkedett, a férfi a közelben várakozott - mondta a főkapitány bűnügyi helyettese. A vita következtében azután a gyanúsított egy késsel a triatlonistát többször megsebesítette, majd a járdán fekvő, vérző férfit ott hagyva elmenekült a helyszínről.

A 48 éves, ecuadori színekben versenyző férfi a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. Azt, hogy összesen hány szúrás érte, Fülöp Valter az MTI kérdésére nem kívánta elmondani, annyit közölt: az áldozat halálát a szívet ért szúrás okozta.

Az alezredes újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a térfigyelő kamerák felvételeit elemezték, de azokon sem az elkövető, sem a bűncselekmény nem volt látható. A nyomozás során kiderült az is, hogy nem volt korábban kapcsolat a gyilkos és az áldozat között.

A rendőrség a 33 éves férfit gyanúsítja az emberöléssel, míg azt a nőt, aki jelen volt a bűncselekmény elkövetésekor, tanúként hallgatták meg, szerepének tisztázása folyamatban van - mondta Fülöp Valter.

Az ecuadori színekben versenyző férfi a múlt heti budapesti triatlon-világbajnokságon 2003-as sorszámmal, az amatőrök sprinttávján indult el. A férfiak között összetettben a 298., a 45-49 év közötti férfiak között a 38. helyen végzett.

Az áldozat 48 éves volt, egy új-zélandi lap szerint a neve Warwick John White.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×